Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obrovský úspěch našich prcků

1. FC Hradec Králové (bílí)
2. TJ Sokol Újezd
3. RMSK Cidlina Nový Bydžov,
4. FC Hradec Králové (černí)
5. FK Chlumec n.C

Šestiletí kluci se zúčastnili velice dobře obsazeného turnaje v Hlušicích, který pořádal domácí RMSK Cidlina Nový Bydžov. Na turnaji se představili celky FC Hradec Králové (bílí), FC Hradec Králové (černí), RMSK Cidlina Nový Bydžov, FK Chlumec n.C a zástupci naší malé obce TJ Sokol Újezd.
Turnaj se hrál dvoukolově, kdy s každým soupeřem jsme hráli dvakrát.
První kolo jsme k překvapení všech přitomných lidí i našeho realizačního týmu zcela jasně ovládli a byli jsme na prvním místě.

Sokol Újezd - FC Hradec Králové (bílí) 3:2
branky: Zima Petr 2, Gabriel Tomáš
- Kluci z Hradce, kteří jsou zvyklý hrát se Spartou, Slávií a dalšími špičkovými kluby, náš tým nejprve tlačili a šli i do vedení. Naši borci se ovšem rozkoukali a soupeře zcela jasně a zaslouženě porazili.

Sokol Újezd - FK Chlumec n.C. 7:1
branky: Gabriel Tomáš 4, Zima Petr 2, Štrobich Jáchym
- Zcela jasná záležitost pro naše kluky, kteří uštědřili chlueckým lekci z fotbalu.

Sokol Újezd - RMSK Cidlina Nový Bydžov 4:1
branky: Zima Petr 2, Slavík Jan 2
- Proti domácímu týmu jsme opět dominovali, což se nám podařilo vyjádřit i gólově.

Sokol Újezd - FC Hradec Králové (černí) 2:0
branky: Gabriel Tomáš 2
- Poslední zápas v prvním kole jsme hráli proti druhému celku z FC HK a opět jsme v zápasu jasně dominovali.

Ve druhém kole turnaje jsme již začali doplácet na velmi úzký kádr, kdy naši kluci odehráli všechny zápasy téměř bez střídání narozdíl od našich soupeřů, který měli i několik čtyřek na střídání.

Sokol Újezd - FC Hradec Králové (bílí) 1:6
branka: Zima Petr,
- Se soupeřem jsme po většinu zápasu hráli zcela vyrovnanou partii, ale na konci zápasu jsme inkasovali na 1:3 a zápas jsme již vypustli a soustředili se na další boje.

Sokol Újezd - FK Chlumec n.C. 1:1
branka: Gabriel Tomáš,
- V zápasu jsme byli aktivnějším týmem, ale soupeř se na nás tentokrát nachystal lépe. Za stavu 1:0 v náš prospěch jsme nedokázali soupeře dorazit a ten v závěru dokázal vyrovnat.

Sokol Újezd - RMSK Cidlina Nový Bydžov 0:0
- Velmi bojovný a vyrovnaný zápas, kdy šance na výhru měli oba týmy. Zápas byl soubojem o druhé místo, kdy našim klukům stačila ze zápasu i remíza.

Sokol Újezd - FC Hradec Králové (černí) 0:1
- V posledním zápasu naši již velmi unavení kluci hráli opět výborně, kdy soupeře mačkali jako citron. V tomto zápasu nám, ale asi zmoknul střelný prach, neboť jsme zahazovali jednu šanci za druhou a soupeř v poslední minutě udeřil.

Závěrem lze dodat, že kluci dosáhli zcela zaslouženě obrovského úspěchu jak pro náš fotbal, ale i pro naší obec, o které teď vědí i ve stotisícovém Hradci Králové. Pochvala pro celý tým, ve kterém kluci bojovali jak lvi. V brance výborně zachytal Matěj, který chvílemi úplně čaroval. V obraně dominovali Štěpán (jeho první ostrý zápasy - velice chytrý hráč) s Tomem (asi nějvětší tvrďák, ale i ostrostřelec na turnaji). V útoku hrál prim v našem mančaftu Péťa, ale výborné výkony předvedl i Honzík, který je velmi talentovaný. Musíme poděkovat i výpomoci Jáchyma a jeho taťky ze Bělé. Překvapením pro všechny byly i výkony Leonky, jenž nahradila v týmu na poslední chvíli marody a která bojovala jako pravá sparťanka. Součástí týmu byl i Dan s taťkou a nesmím zapomenout ani na hlavní trenéry Jiříka Zimu a Péťu Slavíka
( odchovanci Újezdu a jinak i spoluhráče a nejlepší střelce starší přípravky FK Chlumec n.C). Poděkování patří i fotografce Libče a podpoře rodičů při zápasech. Pro mě bylo musím přiznat příjemné poslouchat od špičkových trenérů a odborníků na fotbal, jak jsme v takto malé obci dokázali vychovat tak dobré malé fotbalisty, kdy jsem odpovídal, že jsme ještě nepřijeli v plné síle.
Nejdůležitější ovšem bylo, že si kluci zasportovali místo mačkání počítačové klávesnice atd. Závěrem již jen pochvala za bezchybně připravený turnaj pořadatelům z RMSK Cidlina.