Jdi na obsah Jdi na menu
 


ÚJEZD CUP 2017 - MEMORIÁL VLADIMÍRA RYBY

Fotbalový turnaj pro děti určený pro ročník 2009 a mladší.

article preview

ÚJEZD CUP 2017 - MEMORIÁL VLADIMÍRA RYBY
Dnešní den TJ Sokol Újezd za podpory obce Újezd u Přelouče uspořádal fotbalový turnaj pro děti narozený v roce 2009. Turnaje se zúčastnilo 12 týmů ze třech krajů naší země. Na újezdském pažitu se tak proháněli děti z Kolína, Pardubic, Hradce Králové, Lanškrouna, Chlumce n.C, Nového Bydžova, Svitav, Vysokého Mýta, Pátku, Chrudimě, Přelovic a samozřejmě domácího Újezdu. Kluci si na začátku turnaje užili slavnostní nástup, kdy jednotlivé kluby na jejich místo vodili na střídačku dva odchovanci újezdské kopané Jiřík Zima, v současné době hájící barvy chlumeckého a hradeckého fotbalu a Leonka Jandáková, která se zanedlouho podívá na mistrovství Evropy v tanečním stylu Dance.
Před hlavní tribunou a malými fotbalisty poté zazpívala hymnu ČR velmi nadějná zpěvačka Hanička Křivková.
Poté se již rozjel kolotoč 48 fotbalových zápasů, která řídila s přehledem čtveřice rozhodčích. Po sehrání dvou skupin vybrali všichni trenéři dva zástupce jejich týmu, jenž se zúčastnili individuálních soutěží. Soutěžilo se v panenkách s míčem a ve fotbalovém slalomu. Slalom ovládl zástupce klubu SK Vysoké Mýto, druhé místo získal fotbalista týmu RMSK Cidlina Nový Bydžov a bronzovou placku za svůj výkon si vysloužil domácí a nejmladší soutěžící Péťa Zima. Výkony v této soutěži byly velice vyrovnané a o pořadí rozhodovaly desetiny sekund. Druhá soutěž v panenkách nebo kdo chce v žonglování s míčem měla jasného vítěze, kterým byl fotbalista z Lanškrouna. Druhým v pořadí byl zástupce týmu FK Pardubice. Boj o třetí místo musel rozhodnout další pokus navíc, neboť tři borci dosáhli na stejný počet panenek. Do boje o bronz zasáhl i zástupce domácího týmu Honzík Havlíček, který musel nakonec blahopřát k zisku bronzu kolegovi z týmu RMSK Cidlina Nový Bydžov.
Po individuálních soutěžích následovala další porce zápasů. Ti úspěšnější si zahráli finálovou skupinu a ostatní odehráli stejnou porci zápasů ve skupině útěchy.
Po odehrání všech zápasů a sečtení výsledků následovalo slavnostní vyhlášení. Mladé fotbalisty na zeleném pažitu dekorovali reprezentanti ČR ve fotbale a hráči FC Hradec Králové Daniel Finěk a Filip Firbacher, kteří se této role ujali znamenitě. Věcné dary jednotlivcům, ale i klubům předával syn pana Vladimíra Ryby, na jehož počest je turnaj pořádán.
Při vyhlašování umístění jednotlyvých týmů a indivinduálních soutěží, byli vyhlášení i nejlepší brankář kterým se stal Pěnkava z RMSK Cidlina. Nejlepším střelcem turnaje se 17 góly se stal Linha z FK Pardubice. Jako nejlepší hráč turnaje byl pak dekorován opět hráč FK Pardubice Machač. Pořadatelé vyhlásili tradičně i nejmladšího hráče turnaje, kterým byl domácí Tomík Rusín.
Celkovým vítězem turnaje se pak stal celek RMSK Cidlina Nový Bydžov. Druhý skončil celek FK Pardubice a pro bronzové medaile si došli kluci z TJ Svitavy. Na nepopulárním čtvrtém místě skončil tým FK Chlumec n.C, který jako jediný obral o body první dva celky na turnaji, Domácí kluci z Újezdu skončili ve velké konkurenci na velmi dobrém osmém místě.
Na závěr byli vyhlášeni nejlepší fandové, kterými se stali fanoušci TJ Lanškroun.
Doufám, že si prckové odvezli z turnaje mnoho zážitků. Důležitější je ovšem fakt, že jsme děti dokázali alespoň na jeden den odtáhnout od počítačů, herních konzolí a dalších vymožeností dnešní doby.
Ještě jednou děkuji všem lidem, kteří byli součástí našeho turnaje, který se snad líbil.