Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kulturní akce a sport

Příspěvky

Turnaj o přeborníka okresu ve fotbale

26.6.2020  měl TJ Sokol Újezd tu čest pořádat závěrečný fotbalový turnaj "O přeborníka okresu Pardubice" v kategorii starších přípravek, který se uskutečnil pod záštitou Pardubického kraje.  Turnaje se celkem účastnilo deset nejlepších týmů z okresu Pardubice.  Na újezdském hřišti se představilo přes sto malých fotbalistů.  Mezi okresní elitou se neztratili ani mladí borci z Újezdu, kteří skončili na krásném třetím místě.   Děkujeme klukům za výbornou reprezentaci obce.  Se samotnou akcí byli nad míru spokojeni i přítomní funkcionáři Okresního fotbalového svazu v čele s předsedou Drahoslavem Drábkem. 

UMÍSTĚNÍ: 

1. AKF Horní Jelení

2. FK Pardubice

3. TJ Sokol Újezd

 
28. 6. 2020 | Rubrika: Kulturní akce a sport

Rybářské závody

Dne 27.6.2020 uspořádali M.Rusín a P.Křivka za finanční podpory obce Újezd,  na obecní nádrži v Ostrovnici  dětské rybářské závody. Celkem soutěžilo 15 rybářů, kteří se v době, kdy ryby nebraly, mohli projet na Holandském hřebcovi PONY.  Závod vyhrál Honza Bráborec, na střibrné příčce se umístila Agnes Bráborcová a třetí byl Matěj Křivka. Největší rybu chytl Jan Havlíček.  Děti si závody náramně užili a za odměnu si odnesly mnoho pěkných cen. 

 
28. 6. 2020 | Rubrika: Kulturní akce a sport

Fotbalový turnaj v Újezdu

Dne 30.5.2020  TJ SOKOL Újezd uspořádal  za  finanční podpory společnosti X-Seven - dopravní stavby, Pardubického kraje a obce Újezd u Přelouče  dva  dětské  fotbalové turnaje pro ročníky 2009 a mladší.  Na hřišti se v tento den postupně představilo přes 150 malých fotbalistů.  Turnaj byl výbornou vizitkou pro  celou obec Újezd a to i díky velmi dobrým výkonům našich dětí, které skončily na třetím místě.

Umístění

1. RMSK Cidlina Nový Bydžov  1. RMSK Cidlina Nový Bydžov

2. Bohemians Praha 1905          2.  AFK Sadská

3. Sparta Kutná Hora                  3. TJ Sokol Újezd

 
 
28. 6. 2020 | Rubrika: Kulturní akce a sport

Silvestr tour 2019

 

Letošní rok pořádala druhý spřátelený pochod obec Újezd. Občané Chýšť se museli tedy přepravit do Újezdu. 16 účastníků odvezl Jirka Brix Hybler novým hasičským Fordem, ostatní použili vlastní vozy.

Přímé přípravy se ujala starostka obce Dana Vozábová s manželem . Jako malé překvapení jsme se mohli podívat do místního kostela svatého Jiljí v Újezdu.  Paní Šrajerová velmi ochotně vyprávěla historii kostela pocházejícího ze 14.století. Nemohli jsme si nevšimnout nádherných varhan. Pocházejí, jak jsme se mohli dozvědět od paní kastelánky z roku 1855. Kostel prochází postupnou renovací, ale bohužel církev nedává na obnovu památek dostatek financí. Kostelík obklopuje malý starobylý hřbitůvek.

Jak sliboval zvací leták, byly připraveny dvě trasy. Kratší přibližně 4,5 km. Tu si vybraly převážně maminky s dětmi, starší lidé, nebo ti, kdo se necítili na dlouhý pochod. Ostatní šli trasu dlouhou 11 km. Obě trasy začínaly od kostela kolem hospůdky U Vráti, dále po břehu rybníka Davídek. Zprvu šli všichni společně a v lese se trasy rozdělily. Kratší se okruhem vracela zpět a delší trasa nás vedla kolem rybníka Pamětník, podél Chárovny zpět k Pamětníku. Tam už jsme se stáčeli zpět k Újezdu, natěšení na občerstvení v hospůdce U Vráti.

Přálo nám krásné počasí. Teplota mírně nad nulou, bezvětří, jenom sluníčko se nám schovalo za mraky. Tak si užili  zúčastnění velmi příjemnou pohodlnou chůzi. Účastníci během obou tras absolvovali několik zastavení. Byly to malé informační tabule připravené Danou . Zde jsme se dozvěděli o zvěři a ptactvu kteří v lese žijí, nebo zajímavosti o písáku Pamětník. Pro děti byly připraveny jednoduché kvízy o přírodě okolo nás, nebo malé úkoly a na konci poklad s drobnostmi pro děti. Po návratu do hospůdky jsme si všichni mohli dát gulášovou polévku s pečivem, alkoholické i nealkoholické nápoje. Vráťa všechny stačil svižně obsloužit, přestože se pochodu zúčastnilo téměř sto lidí. Bohužel se nepodařilo zjistit úplně přesný počet, což je velká škoda kvůli záznamům dalších ročníků. I tak si každý odnesl diplom za účast.

Nejmladším ,,sportovcem“ byl jedenáctiměsíční Jakub Chlumecký z Vápna a nejstarším se letos stala paní Dana Křivková z Újezdu, která si ve věku 71 let vybrala dlouhou trasu společně s ostatními ženami Újezďandami“ v důchodovém věku. Přímo z Chýště to pak byl třiapůl roční Matouš Pospíchal a nejstarším pan Jan Sýkora, ve věku 69 let.

Asi ve 14:00 po návratu a po příjemném občerstvení a posezení v hospůdce se někteří z Chýště vrátili domů hasičským Fordem. Několik vytrvalců šlo až do Chýště pěšky. 

Pochod byl báječně připraven a všichni oplývali milou až rozvernou náladou.

Děkujeme a těšíme se na další ročník

 
5. 1. 2020 | Rubrika: Kulturní akce a sport

Vánoční koncert v kostele sv.Jiljí

vanocni-koncert.jpg

 
3. 12. 2019 | Rubrika: Kulturní akce a sport

Rozsvícení vánočního stromu a adventní koncert

16.00 hod. -  vystoupení Moniky Maškové 

17.00 hod. - rozsvícení vánočního stromu

17.30 hod. - kulturní areál (dílnička, občerstvení)

pozvánka v příloze

 
25. 11. 2019 | Rubrika: Kulturní akce a sport

Připravované akce obcí Újezd

Připravované akce obce Újezd u Přelouče 

 

16.11. 2019 ve 14 h v budově bývalé školy

Adventní tvoření s Petrem Kopáčem, mistrem ČR ve floristice.

 

30. 11. 2019 v 17 h  

Vánoční koncert v kostele sv. Jiljí a následuje tradiční rozsvícení vánočního stromku.

 

5.12.2019   mezi 17-20 h

Mikuláš a čerti dům od domu navštíví naše děti.

Případní zájemci, kteří nemají trvalý pobyt v obci, nahlaste počet balíčků pro vaše nejmenší…cena 1 balíčku je 250 Kč.

Děti s trvalým pobytem v obci mají balíček zdarma.

 

31.12.2019 v 10 h na hřišti

Silvestrovský pochod II. ročník spolupráce s Chýští, minulý ročník startoval v Chýšti, letos přivítáme obyvatele Chýště u nás.

Podrobné informace ke každé akci obdržíte včas do schránek.

 
31. 10. 2019 | Rubrika: Kulturní akce a sport

Kino 25.7.2019

Promítání filmu "Ženy v běhu" se uskuteční 25.7.2019 v kulturním areálu v obci Újezd po 21.30 hod. 

 
12. 7. 2019 | Rubrika: Kulturní akce a sport

Farmářský dětský den 2019

Farmářský dětský den se povedl na jedničku. Po krátkém divadlu a tanečku si děti zasoutěžily.  Byla připravé projížďka na koňském povozu a dospělý si mohli typnout kolik váží přítomná telátka. Všichni si mohli taktéž vyzkoušet podojit kravku a prohlédnout si stroje místních zemědělců.  Poděkování všem, kteří se dětského dne zúčastnili a ještě větší těm, kteří přiložili pomocnou ruku k dílu.

 
1. 7. 2019 | Rubrika: Kulturní akce a sport

Mladší přípravka si vedla znamenitě

ÚJEZD CUP - Memoriál Vladimíra Ryby 2019 . Borci z Újezdu vybojovali krásné druhé místo v silně obsazeném turnaji. 

 
24. 6. 2019 | Rubrika: Kulturní akce a sport