Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kulturní akce a sport

Příspěvky

ÚJEZD CUP 2017 - MEMORIÁL VLADIMÍRA RYBY

Fotbalový turnaj pro děti určený pro ročník 2009 a mladší.

 
20. 6. 2017 | Rubrika: Kulturní akce a sport

Mrazík v Újezdu na začátku června

mrazik14.jpg Místní fotbalisté, jejich manželky a příznivci uspořádali za podpory obce Újezd u Přelouče a TJ Sokol Újezd  další dětský den. Tématem toho letošního byla všem dobře známá ruská pohádka Mrazík. Tentokrát se dětský den neodehrával v samotném kulturním areálu, ale i v okolních lesích, kam děti putovaly za dobrodružstvím. Na své cestě potkávaly babu Jagu, loupežníky, dědečka Hříbečka, Marfušu, Nastěnku, Ivánka, prasátka a další pohádkové postavy z Mrazíka.  Na všech stanovištích musely děti splnit uložené úkoly, kdy je za splnění čekaly zasloužené odměny.     

 

Na konci putování ještě na děti čekalo v kulturním areálu několik soutěží. Děti si náramně užily nedělní odpoledne a do svých domovů odcházely spokojeni. 

Pochvalu za uspořádání dětského dne patří všem pořadatelům v čele s Libčou Zimovou a Ráďou Černou.    

 
7. 6. 2017 | Rubrika: Kulturní akce a sport

Újezdské léto 2017

16640633_1822433208037940_7713182340746865010_n.jpg

 
17. 2. 2017 | Rubrika: Kulturní akce a sport

Výborná reprezentace obce ze strany nejmenších

Prckové z Újezdu byli nejlepší !!!!!!!!! - výsledková bomba
 
Nejmenší reprezentanti újezdského fotbalu se dnes představili na velmi dobře obsazeném turnaji v Heřmanově Městci. Naše barvy hájili Rozsévač, Zima, Steklý, Gabriel, Zeman, Málek, Rusín a Havlíček.
Turnaje se zúčastnilo deset týmů, které byly rozděleny do dvou skupin po pěti. Našimi soupeři ve skupině byly FK Pardubice, Sparta Kutná Hora, SK Polička a MFK Chrudim. S každým soupeřem jsme sehráli zápas dlouhý 14 minut.
 
ÚJEZD - FK Pardubice 6:1
Branky: Zima 2, Havlíček 2, Steklý, Gabriel,
 
Proti soupeři z nejlepšího pardubického klubu jsme nastoupili bez respektu a soupeře jednoznačně porazili.
 
ÚJEZD - Sparta Kutná Hora 4:0
Branky: Steklý 3, Zima,
 
Soupeř ze středočeského okresního města proti našemu týmu urputně bránil, ale i tak odešel jasně poražen.
 
ÚJEZD - SK Polička 6:0
Branky: Zima 2, Gabriel 2, Steklý, Havlíček,
 
Zápas s Poličkou byl vyrovnanější, než napovídá výsledek, ale i tak jsme tohoto nebezpečného soupeře zaslouženě porazili.
 
ÚJEZD - MFK Chrudim 2:0
Branky: Zima 2
 
Kluci z dalšího okresního města byli byly pod taktovkou bývalého výborného profesionálního fotbalisty Uhlíře vynikající a s naším týmem se střetli o první místo ve skupině. Naši borci byli ovšem ještě lepší a soupeře porazili.
 
Velmi těžkou skupinu jsme zaslouženě vyhráli, kdy jsme inkasovali pouze jediný gól. A bylo příjemné poslouchat opět nekonečné dotazy, z jakého že to Újezdu vlasně jsme. Když jsem několikrát odpověděl, že z Újezdu u Přelouče, který má 200 obyvatel , tak dotazující padali doslova do kolen. Po vyhrané skupině nás čekalo semifinále s celkem krajského přeboru Pardubického kraje Nemošicím, jenž jsou součástí krajského města Pardubic.
 
ÚJEZD - Nemošice 4:3 - semifinále
Branky: Havlíček 3, Zima
 
Do tohoto zápasu jsme vstoupili velmi smolně, kdy jsme soupeři darovali doslova dva góly a když kluci obdrželi i třetí bylo zle. To co kluci dokázali v tomto utkání bylo ovšem neuvěřitelné. Soupeř se již viděl ve finále, ale naši kluci zápas nezabalili. Naopak prokázali, že mají velké fotbalové srdíčko a zápas otočili za potlesku všech přítomných diváků, teda kromě Nemošických. Nemošický trenér a bývalý prvoligový hráč Rydval, které naše děti znal i ze sportovní školičky, kterou provozoval ve školce musel nakonec našim borcům blahopřát.
 
ÚJEZD - FC Hradec Králové 2:1 - finále
Branky: Zima 2x
 
Postup do finálového klání byl pro nás nad očekávání, a tak jsem již před finálovým utkáním klukům poděkoval za jejich předváděnou hru ať už finále dopadne jak chce. Na druhou stranu jsem kluky zdravě nabudil, aby na hřišti nechali všechen zbytek sil. A kluci byli ve finále opět výborní. Kluci z Hradce byli asi naším nejtěžším soupeřem, ale naši borci byli opět lepším týmem na hřišti a zaslouženě vyhráli.
 
Po závěrečném hvizdu bylo krásné být součástí nefalšované dětské radosti a i ze mě a Jirky Knížeho se stali na chvíli šťastní "kluci", kteří se svým týmem slavili první místo na turnaji. Úspěch byl o to větší, že nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášem Lukáš Steklý a nejlepším střelcem Péťa Zima.
Při závěrečném ceremoniálu jsme museli zamačkávat slzičky štěstí. KLUCI SUPER KLOUBOUK DOLŮ co jste dokázali. Jirka Zima.
 
 
 
11. 2. 2017 | Rubrika: Kulturní akce a sport

Věci z dětské burzy věnovány na charitu

Marcela Pražáková přišla na začátku roku 2016 s nápadem uspořádat dětskou burzu . Burza proběhla na začátku školního roku. Burzy samotné se zúčastnilo málo návštěvníků, ale zboží pro Charitu jsme vybrali nad očekávání.

 

Marcele patří velké díky,  neboť zboží, které se nepodařilo prodat a maminky  jej nechtěly vrátit, jsme předali Charitě Pardubice.

 

Charita si přijela  osobně a vše převzala pod dohledem starostky. Vám všem , kteří jste na dobrou věc přispěli, patří velké díky společně s paní Pražákovou a paní Říhovou  a  pomocnicemi . Činnost byla dobrovolná bez nároku na odměnu. Nadále budeme  tyto akce podporovat.

 
29. 12. 2016 | Rubrika: Kulturní akce a sport

Rozsvícení vánočního stromu 2016

V neděli 27.11.2016 se v naší obci uskutečnila již tradiční akce "Rozsvícení vánočního stromu".  Od 16.00 hod.  samotná akce začala ve zdejším kostele zasvěcenému svatému Jiljí, kde  jako první vystoupila  talentovaná zpěvačka  Hanička Křivková.  Následovalo vystoupení zrakově handicapované zpěvačky Moniky Maškové. Obě zpěvačky za svoje vystoupení sklidily zasloužený potlesk zaplněného kostela. Poté se celá akce přemístila na nedalekou náves, kde na návštěvníky akce čekalo bohaté občerstvení v podobě smažených bramboráčků, vánočního cukroví a vánočky. V chladném počasí účastníkům přišel vhod i teplý punč, svařák nebo grog.   I pod vánočním stromem pokračoval program. K poslechu zde zněli vánoční písně předních českých, ale i světových autorů.  Děti si poté zasloužily rozsvícení vánočního stromu, tím že zpívaly a přednášely  básničky s vánoční tématikou. Bylo velice dojemné pozorovat jejich soustředěné výkony, které byly odměněny přítomným andělem  a pyšné rodiče, jejichž oči dojetím nezůstali suché.  Všechny děti sklidily od přítomných lidí bouřlivý potlesk.    Z pod rozvíceného stromu se lidem moc něchtělo odcházet, neboť zde po celou dobu panovala velmi dobrá atmosféra, což byla velmi dobrá vizitka pro pořadatele.  Závěrem vedení obce děkuje všem lidem, kteří přiložili pomocnou ruku k dílu.  AKCE SE MUSELA LÍBIT.

  

 

 
4. 12. 2016 | Rubrika: Kulturní akce a sport | Komentářů: 0

ADVENTNÍ KONCERT

img_20161121_0001.jpg

 
21. 11. 2016 | Rubrika: Kulturní akce a sport

Obrovský úspěch našich prcků

1. FC Hradec Králové (bílí)
2. TJ Sokol Újezd
3. RMSK Cidlina Nový Bydžov,
4. FC Hradec Králové (černí)
5. FK Chlumec n.C

Šestiletí kluci se zúčastnili velice dobře obsazeného turnaje v Hlušicích, který pořádal domácí RMSK Cidlina Nový Bydžov. Na turnaji se představili celky FC Hradec Králové (bílí), FC Hradec Králové (černí), RMSK Cidlina Nový Bydžov, FK Chlumec n.C a zástupci naší malé obce TJ Sokol Újezd.
Turnaj se hrál dvoukolově, kdy s každým soupeřem jsme hráli dvakrát.
První kolo jsme k překvapení všech přitomných lidí i našeho realizačního týmu zcela jasně ovládli a byli jsme na prvním místě.

Sokol Újezd - FC Hradec Králové (bílí) 3:2
branky: Zima Petr 2, Gabriel Tomáš
- Kluci z Hradce, kteří jsou zvyklý hrát se Spartou, Slávií a dalšími špičkovými kluby, náš tým nejprve tlačili a šli i do vedení. Naši borci se ovšem rozkoukali a soupeře zcela jasně a zaslouženě porazili.

Sokol Újezd - FK Chlumec n.C. 7:1
branky: Gabriel Tomáš 4, Zima Petr 2, Štrobich Jáchym
- Zcela jasná záležitost pro naše kluky, kteří uštědřili chlueckým lekci z fotbalu.

Sokol Újezd - RMSK Cidlina Nový Bydžov 4:1
branky: Zima Petr 2, Slavík Jan 2
- Proti domácímu týmu jsme opět dominovali, což se nám podařilo vyjádřit i gólově.

Sokol Újezd - FC Hradec Králové (černí) 2:0
branky: Gabriel Tomáš 2
- Poslední zápas v prvním kole jsme hráli proti druhému celku z FC HK a opět jsme v zápasu jasně dominovali.

Ve druhém kole turnaje jsme již začali doplácet na velmi úzký kádr, kdy naši kluci odehráli všechny zápasy téměř bez střídání narozdíl od našich soupeřů, který měli i několik čtyřek na střídání.

Sokol Újezd - FC Hradec Králové (bílí) 1:6
branka: Zima Petr,
- Se soupeřem jsme po většinu zápasu hráli zcela vyrovnanou partii, ale na konci zápasu jsme inkasovali na 1:3 a zápas jsme již vypustli a soustředili se na další boje.

Sokol Újezd - FK Chlumec n.C. 1:1
branka: Gabriel Tomáš,
- V zápasu jsme byli aktivnějším týmem, ale soupeř se na nás tentokrát nachystal lépe. Za stavu 1:0 v náš prospěch jsme nedokázali soupeře dorazit a ten v závěru dokázal vyrovnat.

Sokol Újezd - RMSK Cidlina Nový Bydžov 0:0
- Velmi bojovný a vyrovnaný zápas, kdy šance na výhru měli oba týmy. Zápas byl soubojem o druhé místo, kdy našim klukům stačila ze zápasu i remíza.

Sokol Újezd - FC Hradec Králové (černí) 0:1
- V posledním zápasu naši již velmi unavení kluci hráli opět výborně, kdy soupeře mačkali jako citron. V tomto zápasu nám, ale asi zmoknul střelný prach, neboť jsme zahazovali jednu šanci za druhou a soupeř v poslední minutě udeřil.

Závěrem lze dodat, že kluci dosáhli zcela zaslouženě obrovského úspěchu jak pro náš fotbal, ale i pro naší obec, o které teď vědí i ve stotisícovém Hradci Králové. Pochvala pro celý tým, ve kterém kluci bojovali jak lvi. V brance výborně zachytal Matěj, který chvílemi úplně čaroval. V obraně dominovali Štěpán (jeho první ostrý zápasy - velice chytrý hráč) s Tomem (asi nějvětší tvrďák, ale i ostrostřelec na turnaji). V útoku hrál prim v našem mančaftu Péťa, ale výborné výkony předvedl i Honzík, který je velmi talentovaný. Musíme poděkovat i výpomoci Jáchyma a jeho taťky ze Bělé. Překvapením pro všechny byly i výkony Leonky, jenž nahradila v týmu na poslední chvíli marody a která bojovala jako pravá sparťanka. Součástí týmu byl i Dan s taťkou a nesmím zapomenout ani na hlavní trenéry Jiříka Zimu a Péťu Slavíka
( odchovanci Újezdu a jinak i spoluhráče a nejlepší střelce starší přípravky FK Chlumec n.C). Poděkování patří i fotografce Libče a podpoře rodičů při zápasech. Pro mě bylo musím přiznat příjemné poslouchat od špičkových trenérů a odborníků na fotbal, jak jsme v takto malé obci dokázali vychovat tak dobré malé fotbalisty, kdy jsem odpovídal, že jsme ještě nepřijeli v plné síle.
Nejdůležitější ovšem bylo, že si kluci zasportovali místo mačkání počítačové klávesnice atd. Závěrem již jen pochvala za bezchybně připravený turnaj pořadatelům z RMSK Cidlina.

 
13. 11. 2016 | Rubrika: Kulturní akce a sport

ČERTI 2017

Dne 5.12.2016 nás v naší obci navštíví Mikuláš s čerty a na hodné děti se přijde podívat i anděl.  Všechny děti se mhou těšit na sladkou odměnu. Na zlobivé děti čeká peklo a uhlí.  

 
10. 11. 2016 | Rubrika: Kulturní akce a sport

Rozsvícení vánočního stromu

                                              

 

Pozvánka

na rozsvícení vánočního stromu

  • Koncert se bude konat v kostele sv. Jiljí v neděli dne 27.11.2016 od 16:00 hod.

– vstupné dobrovolné

  • Vystoupí Hanička Křivková a nevidomá zpěvačka Monika Mašková, která vystupovala např. s Bárou Basikovou
  • Po koncertu v cca 17:15 hodin se přesuneme k vánočnímu stromu, kde proběhne rozsvícení, navštíví nás hodný anděl a pro všechny zde bude zdarma přichystáno občerstvení
  • Děti zde mohou zaslat dopis Ježíškovi
  • Všichni jste srdečně zváni :)

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                      Obecní úřad

 
9. 11. 2016 | Rubrika: Kulturní akce a sport